leon sebregts architect architectuurhistoricus architectuurgeschiedenis erfgoed utrecht

Architectuurrondleidingen

Voor Architectuurcentrum AORTA verzorg ik architectuurrondleidingen in Utrecht. Ook buiten Utrecht leid ik u graag rond!

Topshuis_Beeldbank RWS

Visie verduurzaming Topshuis

In opdracht van Quist Wintermans Architekten schreef ik mee aan een visie ten behoeve van de verduurzaming van het door Wim Quist ontworpen Topshuis op werkeiland Neeltje Jans.

Create Your City Challenge

Create Your City Challenge

Samen met programmamaker Paul Dijkstra van Architectuurcentrum AORTA begeleidde ik in december 2020 de Create Your City Challenge op het Amadeus Lyceum in Vleuten.

Koningswei_2

Lezing Koningswei in bibliotheek Tilburg

Samen met architect Frans Hooykaas, oud-medewerker van Van den Broek en Bakema, verzorgde ik een lezingenavond in de bibliotheek van Tilburg over de totstandkoming van het Koningsplein en omgeving.

expo

Expositie architectuur Midden-Brabant

Ter gelegenheid van het verschijnen van Architectuurgids Midden-Brabant, stelde ik bij architectuurcentrum CAST in Tilburg een expositie samen met een overzicht van de meest aansprekende projecten uit de gids.

Spoorzone_1

Expositie Spoorzone Tilburg

Ter ondersteuning van het drukbezochte debat ‘Bruggenhoofden van de Spoorzone’ stelde ik eind 2012 een expositie samen van deelprojecten die tot 2020 speelden in de Tilburgse Spoorzone.