Aandacht voor Architectuur

Aandacht voor Architectuur leon sebregts architect architectuurhistoricus erfgoed architectuurgeschiedenis Utrecht

Met Aandacht voor Architectuur help ik (kleinere) architectenbureaus om hun projecten de media-aandacht te geven die ze verdienen. Veel bureaus hebben niet de mogelijkheden een PR-medewerker aan te nemen, met als resultaat dat de PR ‘er even bij wordt gedaan’ of zelfs blijft liggen. En dat is een gemiste kans. Publicaties zorgen voor zichtbaarheid en naamsbekendheid en houden je op de radar van opdrachtgevers, partners en collega’s. Bovendien geeft een mooie publicatie trots en waardering voor jezelf en je medewerkers.

Aandacht voor Architectuur biedt structurele hulp bij PR-werkzaamheden. Middels een strippenkaartsysteem ben je verzekerd van een regelmatige publicatie in de grotere architectuurmedia van Nederland. Uiteraard is een op maat gemaakt PR-plan mogelijk en help ik je ook graag met een losse publicatie, website en social media.

Een (telefonisch/online) interview of rondleiding op de projectlocatie levert de input voor het artikel/persbericht. Samen bepalen we welke mogelijkheden er zijn en welk medium het best aansluit bij de wensen. Als ontwerper lever je daarnaast professioneel beeldmateriaal aan. Eenvoudige bewerkingen van dit materiaal (retoucheren, samenvoegen, bijknippen etc.) zijn bij de strip inbegrepen. Voordat ik het bericht bij de redactie van het betreffende medium onder de aandacht breng, leg ik het ter goedkeuring aan je voor zodat nog wijzigingen kunnen worden aangebracht.

De strippenkaart van Aandacht voor Architectuur is er in twee varianten:

  • 5-strippenkaart voor € 3.250,00 excl. BTW
  • 10-strippenkaart voor € 5.850,00 excl. BTW

Een projectbespreking, interview over een bepaald thema of prijsvraaginzending (750-1000 woorden) op een van de grotere online architectuurplatforms (bijvoorbeeld deArchitect, Architectenweb, A.ZINE) van Nederland of een ander medium kost één strip. Bij een tweede plaatsing van hetzelfde project op een andere website komt hier een halve strip bij. Strippenkaarten zijn twee jaar geldig en met no-place-no-pay loop je geen enkel risico.

In dienst van OTH architecten (2006-2018) was ik jarenlang verantwoordelijk voor de PR, met een uitgebreid netwerk in de architectuurmedia als gevolg. Als zelfstandige maakte ik daarnaast meerdere projectbeschrijvingen en interviews voor deArchitect, Architectenweb en A.ZINE. In het verleden heb ik onder andere projectbesprekingen/-recensies mogen schrijven voor MVSA architects, Quist Wintermans Architekten, Ibelings van Tilburg architecten, Space Encounters, biq architecten/Hans van der Heijden Architect, OTH architecten, bioarchitectuur, Vanschagen Architecten, IAA Architecten, PosadMaxwan en interviews gemaakt met Marc Koehler Architects, Atelier PRO, Maurice Mentjens en bioarchitectuur. Zie hier voor een overzicht van deze publicaties.