Interviews genomineerden Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020

leon sebregts architect architectuurhistoricus architectuurgeschiedenis erfgoed utrecht

In opdracht van de Abe Bonnema Prijs interviewde ik namens A.ZINE de vijf genomineerden van de ‘Jonge Architecten’ editie van 2020: Enzo Valerio, Auguste van Oppen, Jasper Smits, Ard Hoksbergen en Lieke Göritzlehner. Erg inspirerend om zoveel talent, visie en enthousiasme te mogen ontmoeten. De interviews zijn terug te lezen op de website van de Abe Bonnema Prijs en op online architectuurmagazine A.ZINE.

Ard Hoksbergen – De magie van de bouwplaats

Auguste van Oppen – De kracht van sociale architectuur

Lieke Göritzlehner – De traditie als inspiratie

Enzo Valerio – De kunst van het experiment

Jasper Smits – De ervaring van het zelfbouwen

Ard Hoksbergen is op 13 december 2020 tijdens een livestream vanuit Museum De Lakenhal in Leiden tot winnaar uitgeroepen van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020. Het interview met Ard Hoksbergen en quotes uit de overige interviews zijn ook terug te lezen in de publicatie die naar aanleiding van de Abe Bonnema Prijs is uitgegeven.

Enzo Valerio – Playtime (foto: Enzo Valerio), Auguste van Oppen (BETA) – Drie Generatiehuis (foto: Ossip van Duivenbode), Jasper Smits – ZigZag (foto: Jeroen Musch), Ard Hoksbergen – Basisschool Veerkracht (foto: Milad Pallesh), Lieke Göritzlehner – Woonhuis mb (foto: Max Hart Nibbrig)