Tuinontwerp Utrecht

Tuin Zuilen_4

Het ontwerp voor deze tuin in Zuilen in Utrecht bestaat uit twee delen. In het verlengde van de uitbouw van de keuken bevindt zich een functionele strook die dienst doet als route tussen keukendeur en poort en waar opbergkast, overkapping voor fietsen en kruidenrek een plek hebben. In deze zone is bestaand tegelwerk uit de tuin hergebruikt.

Het zitgebied ligt in het verlengde van de woonkamer. Het parket uit de woonkamer loopt hier buiten door in een vlonder van douglas hout. Door de planken halverwege een kwartslag te draaien, is het mogelijk alleen met hele planken te werken. Ook geeft dit de mogelijkheid op logische wijze een langgerekte border met grassen en een verhoogde plantenbak met bamboe in te passen. Een zwart geschilderde schutting van douglas zorgt voor eenheid en contrast.